0 Производи

Производи(0)

0-Производи
Почит 0.00
Завршено 0.00
Тестер за батерии од 12V автомобили, проверка на батеријата на батеријата Kimiss 6LED, приказ на алтернаторот, проверете ја алатката за дијагностицирање на автомобили

Тестер за батерии од 12V автомобили, проверка на батеријата на батеријата Kimiss 6LED, приказ на алтернаторот, проверете ја

DEN 0.67
Во магацинот.

Тековен

Опсег на апликација Нашиот тестер за батерии на автомобили е погоден за сите системи за полнење 12 V, вклучувајќи автомобили, виklушкари, SUV, пикап, чамци, RV, мотоцикли, итн Има широк спектар на апликации и може да се користи во повеќе сценарија За целосно задоволување на вашите потреби. Мултифункционален Нашиот проверка на батерии од 12 V има функции на откривање на батеријата, тест за функција за напојување, откривање на капацитет за започнување на батеријата, дисплеј за преоптоварување на батеријата, моќни функции и е добар помошник за вашето одржување. Лесно за прикажување 6 LED светла покажуваат статус на батерија и алтернатор, зелена за добро/полно, портокалово за средно, црвено за ниско. Интуитивно и едноставно, овозможувајќи ви јасно да го разберете тековниот статус во кое било време, каде било. Дизајн на заштита Нашиот тестер за батерии на автомобилот има заштита од обратна поларитет за да спречи исцрпување помеѓу терминалите на батеријата (+) и (-) кабелските терминали поради злоупотреба. Безбеден и сигурен, идеален за да ги замените старите или оштетените. Материјал ABS Нашиот тестер Имајте добра спроводливост, висока чувствителност, дизајн што не се лизга, флексибилна употреба дури и облечени нараквици. Опсег на апликација Нашиот тестер за батерии на автомобили е погоден за сите системи за полнење 12 V, вклучувајќи автомобили, виklушкари, SUV, пикап, чамци, RV, мотоцикли, итн. Има широк спектар на апликации и може да се користи во повеќе сценарија За целосно задоволување на вашите потреби. Мултифункционален Нашиот проверка на батерии од 12 V има функции на откривање на батеријата, тест за функција за напојување, откривање на капацитет за започнување на батеријата, дисплеј за преоптоварување на батеријата, моќни функции и е добар помошник за вашето одржување. Лесно за прикажување 6 LED светла покажуваат статус на батерија и алтернатор, зелена за добро/полно, портокалово за средно, црвено за ниско. Интуитивно и едноставно, овозможувајќи ви јасно да го разберете тековниот статус во кое било време, каде било. Дизајн на заштита Нашиот тестер за батерии на автомобилот има заштита од обратна поларитет за да спречи исцрпување помеѓу терминалите на батеријата (+) и (-) кабелските терминали поради злоупотреба. Безбеден и сигурен, идеален за да ги замените старите или оштетените. Материјал ABS Нашиот тестер Имајте добра спроводливост, висока чувствителност, дизајн што не се лизга, флексибилна употреба дури и облечени нараквици. Спецификација : Кабелски материјал : 0,06мм Копермаксимален напон и струја : 12 V 15 Aapplication : Погоден за сите системи за полнење 12 V, вклучувајќи автомобил, виklушкари, возила, SUV, пикап, чамци, моторци, мотоцикли.

Параметри на производот

Cable Material:
0.06mm Copper
Maximum Voltage and Current:
12V 15A
Application:
Suitable for all 12V charging systems, including car, forklifts, vehicles, SUVs, pickups, boats, motorhomes, motorcycles.
Main Function:
1. Check the battery:
2. Power function test:
3. Check the starting capacity of the battery:
4. Battery overcharge display:
Wiring Method:
Connect the red wire clip to the positive pole (+) of the battery and the black wire clip to the negative pole (-) of the battery.:
6 LED Lights:
Alternator State Check:
First Light (Red):
Fault
Second Light (Green):
Good
Third Light (Green):
Full
Battery State Check:
First Light (Yellow):
Middle
Second Light (Red):
Low
Third Light (Green):
OK
Different LED display to show Battery Sate:
Display 1:
All LED lights off; testing results
Display 2:
ON led , other led off; testing results
Display 3:
ON led on,low” led ; testing results
Display 4:
Low led on, middle led ; testing results
Display 5:
“Middle Led on; Testing results
Display 6:
“Middle Led on, Full Led ; Testing results
Display 7:
“Full Led on, Good Led ; Testing results
Display 8:
Good Led on; Testing results
Display 9:
Good Led on, “Fault Led ; Testing results

Стоката во категоријата