0 Производи

Производи(0)

0-Производи
Почит 0.00
Завршено 0.00
Рефрактометар на мед, тестер за рачно концентрација на рак -фрактометар Мед тестер за влага за мерење на содржината на шеќер

Рефрактометар на мед, тестер за рачно концентрација на рак -фрактометар Мед тестер за влага за мерење на содржината на шеќер

DEN 0.67
Во магацинот.

Тековен

Опсегот на тестер за влага на мед е точен и мерењето е погодно, лесно е да се научи и користи дури и за нов корисник Практично за употреба. Тестерот за концентрација е изработен од алуминиумска легура со најквалитетни квалитетни алуминиум, што е лесен за носење, анти -кора и издржлив. Неговиот квалитет е загарантиран. Широк спектар на апликации, рефрактометарот со мед може да се користи за сите видови на различни примероци. Заеми знаете три индекси едновремено : влага/Брикс/Баум. Овој рачен рефрактометар на мед користи увезена призма, високо -дефинирана око, не -лив гумен ракав и не бара батерија. Исполнете ги вашите потреби. Овој рефрактометар на мед е идеален за мерење на мед, кондензирано млеко, растителни масла, шеќерен сируп, овошен џем и меласа. Може да се користи со мир на умот. Спецификација : Тип на ставка : мед рефрактометарМатеријал : Алуминиумска легура : Реагенција за примероци : 38-43 BE / 58-90%Брикс / 10-33%Water Accuracy : 0,5 / 1% / 1%Големина на производот : приближно. 15см / 5,9inhow да се користи : 1. Отворете го капакот и внимателно избришете ја призмата со мека крпа2. Земете неколку капки од решението што треба да се тестира, ставете го на призмата и нежно затворете го капакот за да избегнете воздушни меури и ширете го растворот над површината на Prism3. Покажете ја светлосната влезна плоча на инструментот на светло место на изворот на светлина, набудувајте го полето на гледање преку окуларот и свртете го рачното место за прилагодување на окуларот4.

Параметри на производот

Item Type:
Honey Refractometer
Material:
Aluminum alloy
Application:
Reagent sampling
Range:
38-43Be / 58-90%Brix / 10-33%Water
Accuracy:
0.5 / 1% / 1%
Product Size:
Approx. 15cm / 5.9in
How to Use:
1. Open the cover and carefully wipe the prism with a soft cloth2. Take a few drops of the solution to be tested, place it on the prism, and gently close the cover to avoid air bubbles and spread the solution over the surface of the prism3. Point the light entrance plate of the instrument at the bright place of the light source, observe the field of view through the eyepiece, and turn the eyepiece adjustment handwheel4. Make the blue and white dividing line of the field of view clear. The scale value of the dividing line is the concentration of the solution:
Package List:
1 x Refractometer:
1 x Dropper:
1 x Screwdriver:
1 x Wipe Cloth:
1 x Manual:
Notice:
1. Be careful and cautious in use, use strictly in accordance with the instructions, and do not arbitrarily loosen the connecting parts of the instrument, do not fall, collide, and strictly forbid vibration.:
2. After use, it is strictly forbidden to directly put it in the water to clean, use a clean soft cloth to wipe, and the optical surface should not be scratched:
3. The instrument should be stored in a dry, non‑corrosive place:
4. Avoid loss of spare parts:

Стоката во категоријата